Θανάσης Παπακωνταντίνου

When:
10/12/2011 @ 21:00 – 22:00
2011-12-10T21:00:00+02:00
2011-12-10T22:00:00+02:00
Where:
Αίθουσα Νηρέα
Θανάσης Παπακωνταντίνου @ Αίθουσα Νηρέα

Πέντε μουσικοί και ένα ανανεωμένο ρεπερτόριο με τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός», όπως και κάποια «παραμελημένα» περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της βραδιάς στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του «ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ«. Έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες με αυτοσχεδιαστική διάθεση σε πολλά μουσικά είδη, ο δημιουργός σκοπεύει να αποδείξει ότι στη μουσική απόλαυση δε χωράνε… μνημόνια.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο του Νομού Λάρισας. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως εργολάβος δημοσίων έργων. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Μεταξοχώρι Αγιάς στη Λάρισα, όπου και διατηρεί δικό του στούντιο ηχογραφήσεων και εταιρία παραγωγής.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μουσικά δρώμενα το 1982, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό «Μουσικοί Αγώνες Κέρκυρας» που διοργάνωνε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δυο χρόνια αργότερα υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών «Λεγεωνάριος» και «Μαύρος Γάτος» στο δίσκο «Διαίρεση» του συνονόματού του, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Την άνοιξη του 1993 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, «Αγία Νοσταλγία», σε παραγωγή Νίκου Παπάζογλου, ενώ τα επόμενα χρόνια ακολουθούν τα album «Στην Ανδρομέδα Και Στη Γη» με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα και της Μελίνας Κανά., «Της αγάπης γερακάρης» με κύρια ερμηνεύτρια τη Μελίνα Κανά, τα «Λάφυρα», που είναι o καρπός της συνεργασίας του με το συγκρότημα Ashkhabad, από το Τουρκμενιστάν και τη Μελίνα Κανά, ο «Βραχνός Προφήτης» με τη σύμπραξη του Μπάμπη Παπαδόπουλου (ενορχήστρωση), του Γιάννη Αγγελάκα (ερμηνεία σε τρία τραγούδια) και της Λιζέτας Καλημέρη (ερμηνεία σε ένα τραγούδι) και η «Αγρύπνια», όπου συμμετέχουν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Νίκος Παπάζογλου.

Θα ακολουθήσει ένα album με ζωντανές ηχογραφήσεις με τους «Λαϊκεδέλικα» και τη Μάρθα Φριντζήλα και τίτλο «Τα Zωντανά», ο όγδοος δίσκος του «Η Βροχή Από Κάτω», που περιέχει υλικό από δουλειές του στον κινηματογράφο και το θέατρο και κάποια νέα κομμάτια, καθώς και η πρώτη δική του παραγωγή «Διάφανος» με τη συμμετοχή των Σωκράτη Μάλαμα, Μάρθας Φριντζήλα και Φώτη Σιώτα.

Τέλος, το 2008 κυκλοφορεί ο «Σαμάνος», όπου η μουσική και οι στίχοι του Θανάση Παπακωνσταντίνου συναντούν τη φωνή του Διονύση Σαββόπουλου.